Links

Een selectie van links naar andere websites omtrent voeding en beweging. De partners van Fitte School aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de daar aangeboden informatie.

Alle dagen brood

Niet enkel in ons belgenlandje, maar ook elders in de wereld wordt brood gesmaakt. Op de website krijg je informatie over allerlei soorten broden. Brood kan op elk moment van de dag. Op alledagenbrood.be vind je leuke en smakelijke tips. De creatieve receptjes zullen zeker in de smaak vallen. Een kleine tip: bij het bekijken van deze site kun je best net gegeten hebben of je krijgt onmiddellijk een grollende maag!

De kooktips

Hier vind je alle informatie over verschillende graan- en meelsoorten, veel fotomateriaal, enz.

Fitte school

Website van het project Fitte School waarin een geïntegreerd voedings- en bewegingsbeleid centraal staat met concrete tips en tools, actiefiches,…

Stichting Vlaamse Schoolsport

Website van de Stichting Vlaamse Schoolsport met informatie, kalender en links naar allerhande naschoolse sportactiviteiten

VIGeZ

Website Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie waarop je uitgebreide informatie vindt over gezondheids- en ziektepreventiethema's. Je vindt er onder ander de praktische voedings- en beweeggids, info over de actieve voedingsdriehoek,…

Nutrition Information Center

Website van het Nutrition Information Center, dat onder toezicht van haar wetenschappelijke adviesraad wetenschappelijke en educatieve informatie over voeding en gezondheid verspreidt, met onder andere weetjes, testen en brochures rond diverse thema's op het vlak van voeding en gezondheid.

Gezond sporten

Op deze website vind je ondermeer tips om gezond te sporten.

Vakgroep levensmiddelenwetenschappen

Website van Hogeschool Gent - Faculteit Toegepaste Bio-ingenieurswetenschappen

Gezonde school

VIGeZ-subsite rond gezondheidsbeleid op school met allerhande info en tools, ook links naar diverse projecten, en de campagne Kieskeurig.

Gezondheidstest

Website die verschillende tests centraliseert: de actieve voedingsdriehoek, korte en snelle test, voedings- en beweegadvies op maat.

Tutti Frutti

Website van het schoolfruitproject ‘Tutti Frutti’.

Schoolsnakker

Website van het project voor leerlingenraden om zelf aan de slag te gaan met dranken en tussendoortjes op school.

Nubel voedingsplanner

Website met nutritionele, wetenschappelijke informatie over de voedingsmiddelen, welke zijn verwerkt in handige tabellen en ook verwerkt in een gebruiksvriendelijk software-programma: Nubel Voedingsplanner.

Classofoods

Uitgebreide website over brood en technologie.